Familie kollegium i København 

At finde den rette bolig som studerende med familie i København kan være en udfordring. Familie kollegier som Trørød Kollegie og Polyteknisk Kollegieselskab tilbyder ideelle løsninger for studerende, der har brug for mere plads og faciliteter til at understøtte både studie- og familieliv.

Denne guide udforsker, hvad disse kollegier tilbyder, og hvordan du kan ansøge om en plads. 

En udendørs scene på et familie kollegium i København. Området viser en stor, grøn gårdsplads med flere picnicborde, der inviterer til udendørs måltider og sociale aktiviteter. Der er også en legeplads med gynger og legeredskaber, hvilket gør området ideelt for familier med børn. En lav bygning med murstensfacade og skråt tag står i baggrunden, omgivet af frodige træer og buske, hvilket giver en følelse af natur og privatliv. Dette kollegium tilbyder en familievenlig atmosfære med faciliteter, der imødekommer både voksnes og børns behov, hvilket gør det til et ideelt sted for familier at bo i København.

Trørød kollegie

Beliggenhed og historie

Trørød Kollegie ligger naturskønt nord for København og tilbyder en rolig atmosfære tæt på skov og strand. Kollegiet blev etableret i 1950’erne og har siden da tiltrukket studerende, der søger et familievenligt miljø

Faciliteter og aktiviteter

Trørød Kollegie er udstyret med: 

  • Legepladser for børn 
  • Fælles vaskeri 
  • Studie- og læsesale 
  • Fælleskøkkener og spiseområder 
  • Sportsfaciliteter såsom boldbaner og motionsrum 

Der afholdes regelmæssigt sociale arrangementer som sommerfester, juletræsfester og kulturelle aftener, hvilket styrker fællesskabet blandt beboerne. 

Boliger og lejepriser

Boligerne på Trørød Kollegie varierer i størrelse og layout, men fælles for dem alle er, at de er rummelige og velegnede til familier. Lejepriserne starter fra cirka 5.000 kr. pr. måned for en etværelses lejlighed, med mulighed for boligstøtte for berettigede studerende​​. 

Polyteknisk Kollegieselskab 

Beliggenhed og historie

Polyteknisk Kollegieselskab er tilknyttet Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og ligger i Lyngby, tæt på både universitetet og offentlig transport til København. 

Faciliteter og aktiviteter

Kollegiet tilbyder moderne faciliteter som: 

  • Fælles køkken og spisestue 
  • Studierum og læsesale 
  • Vaskerum 
  • Legepladser og grønne områder 
  • Fællesrum til sociale aktiviteter 

Der afholdes også en række aktiviteter, herunder sportsarrangementer og kulturelle events, som styrker fællesskabet blandt beboerne og deres familier​. 

Boliger og lejepriser

Boligerne er designet med tanke på både studerende og deres familier. Lejepriserne starter fra omkring 4.500 kr. pr. måned, og der er mulighed for at søge boligstøtte​​. 

Ansøgningsproces og boligstøtte 

For at ansøge om en bolig på Trørød Kollegie eller Polyteknisk Kollegieselskab, skal du være indskrevet på en uddannelsesinstitution i København eller omegn. Ansøgningsprocessen indebærer typisk udfyldning af et ansøgningsskema og en motiveret ansøgning, hvilket kan øge dine chancer for at få tildelt en bolig​. 

Du kan ofte søge om boligstøtte, som er en økonomisk hjælp til huslejen. For at være berettiget til boligstøtte skal du opfylde visse krav, såsom at bo til leje og have eget køkken. Boligstøtte kan være en betydelig hjælp for studerende med stramt budget, og det anbefales derfor at undersøge denne mulighed nøje​.

Offentlige links

For mere information om ansøgning og boligstøtte kan du besøge Kollegiernes Kontor i København (KKIK), hvor du finder detaljerede oplysninger om ansøgningsprocessen og andre relevante ressourcer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.